De geschiedenis van bieten beslaat meer dan 2000 jaar. Deze wortelgewas is de meest voorkomende onder de groentegewassen. In gedroogde vorm kan het lange tijd worden bewaard. Het gebruik is vergelijkbaar met het gebruik van verse wortelgewassen. Zoals elk gedroogd product, herstelt het snel zijn eigenschappen wanneer het in contact komt met vloeistof.
Gebruik voor
Soepen, sauzen, vlees, marinades, gevogelte gerechten, rijst- en groentegerechten.
Smaak
zoet
Voedingswaarde per 100 gr.
Eiwitten (g / 100g)… 9,0
Vetten (g / 100g)… 0,5
Koolhydraten (g / 100g)… 54
Energiewaarde (kcal / 100g)… 260
Drogere wortelreepjes zijn een geweldige hulp voor degenen die niet veel tijd hebben om te koken. Als dit product binnen handbereik is, zal de snelheid van het koken van een gerecht aanzienlijk toenemen. Tenslotte hoeven wortelgewassen niet gewassen, geschild, geraspt of gehakt te worden. Het is voldoende om de wortelreepjes in een vloeistof onder te dompelen. Hersteld in melk, verandert het in een heerlijke taartvulling of basis voor een vitaminesalade. Het kan worden toegevoegd aan de braadpan, in bouillons en hoofdgerechten.
Gebruik voor
Soepen, sauzen, marinades, vleesgerechten, gevogelte en wildgerechten.
Smaak
Zoetachtig
Voedingswaarde per 100 gr.
Eiwitten (g / 100g)… 9,5
Vetten (g / 100g)… 0,5
Koolhydraten (g / 100g)… 49
Energiewaarde (kcal / 100g)… 240